söndag 9 september 2012

2 st 100-klubbare med 111 cm som längst!


Kimmy ringde igår kväll och var sugen på lite fiske, jag var inte svår att övertala så idag mötte jag upp Kimmy och Ström vid sjön runt klockan 12.
Ström som varit utomlands större delen av året har inte hunnit med så mycket fiske iår, så han var riktigt taggad. Att Kimmy dessutom mobbade honom i bilen på väg till fisket om att han hade större gädda än Ström gjorde honom inte mindre taggad!

Fisket började bra, ströms flöte dyker nästan direkt och dagens första gädda landas, dock bara runt kilot. Gäddorna fortsätter att hugga på bra och efter ett par timmar har vi landat 4 till, och tappat minst lika många. Tyvärr är ingen större än 2 kg.

Vi fortsätter att nöta på och ströms flöte försvinner ännu en gång. Fisken följer med fint in till båten, för att sedan få spelet och göra ett par ordentliga rusningar innan den glider in i håven.
Fisken är lång, men ganska smal och Kimmy börjar bli lite orolig att den väger mer än hans PB.
Vikten fastställs till 7,5 kg och en längd på 111 cm.

Nytt PB till ström och Kimmy fick igen från tjabbet i bilen;)

 
 
 
 
 
Kimmy skulle dock få en chans till. När vi vevar in våra tackel för att packa ihop och bege oss hemmåt så klipper en gädda Kimmys mört bara ett par meter ifrån båtkanten.
Fisken stretar på bra och den ser grövre ut än Ströms, dock inte lika lång. Uppe i båten vägs fisken till 7,2 kg och en längd på 103cm, så Ström klarar sig med 3 hg .
 
 






Hade ett par attacker på våra flöten också, man kanske skulle montera dit en krok så de fastnar bättre ;)

 
 

Ett lyckat första gäddpass för hösten, kommer bli betydligt fler och förhoppningsvis bättre nu när vattnet kyls ner mer och mer. Totalt landade vi 8 gäddor. Med topp på 7,5 och 7,2 kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar