fredag 18 juli 2014

Lyckat pass i Hammarsebo!

 
 
Precis hemkommen från ett lyckat pass i Hammarsebodammen!
Jag kom ner till vattnet runt 11-tiden i onsdags och började med att åka ut med båten för att kolla lite heta spots i den andra delen av dammen. Vinden låg på ditåt så det kändes som ett bra val.
Jag började att fiska två av mina tre spön längs med kanterna och mitt tredje mitt inne i ett stort näckrosbälte.
 
Förmiddagen blir lugn, endast en braxen som kommer och stör.
Erik kommer ner runt 6-tiden på kvällen och har tänkt sitta kvällen/natten och sedan dra iväg till jobbet tidigt dagen efter.
Vi lägger ut Eriks spön, och lägger samtidigt om mina. Det dröjer inte mer än 20 min så drar det iväg på mitt högerspö. Fisken går fast nästan direkt så vi åker fort ut med båten. Efter lite lirkande bland näckablad och annat skit så ligger äntligen fisken i håven. En fin gammal fjällis, som tyngde ner vågen till 10,21 kg!
 
 
   
 
 
 
 

Efter lite foton så får den friheten tillbaka!När vi kört ut spöet igen så börjar vi att steka lite korv, och som vanligt brukar det dra iväg just då, och så även denna gången.

En liten mindre spegel är det som fattat tycke för Eriks bete denna gång.
Efter detta blir det sedan helt lugnt hela natten, dagen efter lika så.

När jag börjar packa ihop prylarna tidigt på morgonen piper det till i larmen och spöt gungar till. Jag tar spöet direkt, men direkt att även denna fisken är mindre. Var ändå tvungen att ro ut med båten då den gick fast bland alla näckrosor ute i dammen.


Jag packar sedan ihop och beger mig hemmåt!


Betena som levererade! SL2+toppers, SL2+whitesecret & chod med SL. Alla dippade i SL dipp!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar