torsdag 7 juli 2011

Till salu!

Jag har ett Flugfiskeset som är till salu.  Spöet är ett Sameo Classic #4 9ft och rullen är en Vision GT 45. Det följer även med en flytlina från Sameo som är anpassad till spöet.

Både spöet och rullen är bara använt ett fåtal gånger, så det är i nyskick.

Ordinarie pris för Spöt och rullen ligger på 2595:- samt 1995:-, så sammanlagt 4590:-
jag kan tänka mig att sälja det för 3000:-, prutat och klart!



( OBS! Ej mitt spö och rulle på bilderna, men ser likadant ut )


Är ni intresserade så hör av er här i bloggen, på min mail ( Juvee_@hotmail.com ) eller på 0706043200


Produktinfo om Sameo Classic #4 ( från flugor.se )



  • ERN: 4.32






  • Klass: #4






  • Spövikt: 99 gram






  • Längd: 9 fot (270 cm)






  • Rullfäste: grafit, nickelsilver






  • Tapering 3/4 (medium)






  • Öglor: 11 + toppögla
    ERN = Effective rod number

    Classic AFTM 4, för det där underbara lätta fisket efter Harr, Röding och Öring. Ett spö för smygfiske med torrfluga och nymf, där presentationerna fäller avgörandet, och där känslan i kastet är en del av den totala fiskeupplevelsen!

    Tillsammans med den anpassade linan blir Sameo classic en harmonisk kastupplevelse för underhands såväl som överhandskast.

    Utveckling
    Det är taperingen av spöt som gett classic dess namn, flugfiske Nestorn Gunnar Rask Nielsen eftersträvade ett spö med en ren klassisk aktion. Med Classics 3/4 tapering och dess fina highmodugrafit klinga lyckades Gunnar få fram just de egenskaper han eftersökt, Det han senare gav epitetet "DETTA är ett RIGTIGT fint flugfiskeredskap"
    Redan 1948 byggde Gunnar sitt första spö, och genom åren har han utvecklat och designat spön åt många av världens största och mest välmeriterade spötillverkare. Denna fantastiska erfarenhet och kärlek till flugfisket har utmynnat i Sameos Classic och Sameo Classic Supreme, det han själv kallar toppen av sin karriär.

    Spine Direction
    Alla Sameospön har inbyggda unika linstyrande
    egenskaper: Spine Direction, Gunnars koncept för hur ett välkastande spö skall vara byggt.
    Spine Direction innebär rent praktiskt att våra spön har två så kallade ryggrader, en på varje sida ögelraden.
    Rent praktiskt innebär det att de dubbla ryggraderna stabiliserar spöt under kastet. Spöt böjer sig endast i kastets riktning . Detta hjälper till att styra linan rakt, i både fram och bak- kastet, samtidigt som det tillåter klingan arbeta med full effekt. Taperingens design utnyttjas maximalt och följden blir rakare kast, finare presentationer och gott om kraft över till att pressa linbågarna mot vinden, eller kanske när du bara vill komma ut lite längre. En unik nyhet som kommer att uppskattas av alla som kommer ihåg att vända rullen rakt framåt under hela kastet!
    Den klassiska taperingen ger ett kontrollerat och mjukt kast med fina linbågar och bra presentationer.
    Underhandskast såväl som överhandskast fungerar lika bra, och när du vill göra långa kast, har den balanserade klingan ett riktigt gott klipp!

    Unik Design
    Bland det första man lägger märke till är Hematitstenen på handtaget. En detalj inte bara för dess skönhet, det hjälper dig att hålla spöt i rak kastriktning så du kan utnyttja de inbyggda styrzonerna.
    Krokhållaren är i ett speciellt G.R.N. utförande som hjälper upp flugan från klingan så flugans hacklel inte förstörs.
    Sköna handtag, formade för skandinaviska händer och utförda i Portugiskisk naturkork av högsta kvalité.

    De enbenta spöringarna i hardchrome, är extremt lätta och påverkar klingan minimalt, samtidigt som fluglinan löper lätt och fritt. Linföraren påhar keramiska inlägg.
    Spöholkarna i topover modell är förstärkta och har markeringar för korrekt och snabb montering av spöt.
    Dessutom finns vackert lindade
    avståndsmarkeringar på klingan för ett humant mätande av fångsternas längd, Designing good Fishing!
    De vackra rullfästena i nickelsilver är inte heller bara för syns skull, nickelsilver ärgar inte och du kan använda det år efter år utan att låsringarna fastnar eller bråkar. Mellanbiten är tillverkad i kolfiber, något vi tycker är både vackert och starkt!

    Lina ingår alltid!
    Ett harmoniskt flugkast kräver mer än ett bra spö, en bra lina i rätt vikt för spöt är minst lika viktig!
    Många spö och lintillverkare har valt bortse från gällande linvikter i AFTM systemet, vilket gör det svårt att hitta rätt på marknaden. Vi tog därför tidigt beslutet att Sameo spön ALLTID ska levereras med en tillhörande kvalitéts lina som följer AFTM systemet! Därför ingår en av våra fina Sameo Python linor. Vi vill verkligen Du ska få uppleva Spine Direction känslan fullt ut!
    För att skydda ditt Classic spö, ingår spöfordral i tyg, putsduk, en broderad Cordura spötub samt två års garanti och två års allriskförsäkring.
    Ett lager reservdelar som alltid finns på plats i Sverige om olyckan skulle vara framme, är också en garanti för många långa års problemfritt ägande av alla Sameo produkter vi erbjuder.

    Välkommen att prova ett Sameo Classic#4 spö själv, Du lär inte bli besviken!





  • 

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar