fredag 22 juli 2011

Razzes först karppass och Halftail på ny vikt!

Razze och jag är nu hemkomna efter 2 nätters karpfiske. Det var första gången Razze fiskar karp, så målet var självklart att försöka fånga hans första karp.

Vi satt på ett ganska trångt ställe och det tog lite tid att få ut all packning. Men när spöna väl var ute så dröjde det bara 10 minuter innan första runnet. Vi hade bestämt att köra varannan landad fisk och att Razze skulle få börja. Direkt när han lyfter spöt och gör mothugg så känner att han det är en ganska fin fisk.
Fisken bestämmer helt och Razze har ingen chans och ganska snart så sitter fisken runt en boj i vattnet. Jag har inget annat val än att klä av mig och hoppa i för att se om fisken sitter kvar på kroken. Men väl ute vid bojen så märker vi att fisken släppt, troligen var detta en gräskarp! Surt att tappa en sådan fisk, men vi kör ut betet igen på samma plats och fortsätter med att sätta upp tältet.

Plötsligt drar det iväg igen, på samma spö! Men denna fisk släpper nästan direkt, och dagens andra fisk är tappad.
Lite smått förbannade så kör vi ut betet igen, på samma ställe. Vi fortsätter med att ställa i ordning all vår packning och när vi väl kan sätta oss i våra stolar så drar det iväg igen, på samma spö!
Även denna fisk känns tung, men Razze klarar av få in den ganska lätt och när fisken ligger i håven ser vi att det är Halftail!
Vi väger fisken och ser att hon har gått upp lite sedan jag senast fångade henne på 11060g, nya vikten låg på 11300, helt okej för att vara första karpen han fångar!
Efter lite foton så får hon simma tillbaka till djupet igen.








Vi kör ut betet igen, samma ställe som innan och tro det eller ej, men efter ca 30 minuter så drar det iväg igen! Nu är det min tur att ta fisken, och efter en ganska kort fight så landar jag min första för dagen. En spegel på 8100g






Lite foton på fisken och sedan får även den simma tillbaka.
Sedan blir det lugnt i ett par timmar och vi passar på att laga lite mat, och som vanligt drar det iväg då man just börjar med maten. Samma spö igen!
Razze lyfter spöet och känner ganska direkt att denna fisken är lite mindre, och ganska snart ligger även den i håvnätet. En liten fjällis på 4300g, och razzez andra karp är landad!


När vi tagit lite foton och fisken är tillbaka i sjön så kan vi börja äta vår mat igen, kall!

När klockan börjar bli frammåt fyra, fem på kvällen så drar det iväg på mittenspöt! Jag springer fram och gör mothugg. Fisken drar iväg direkt och jag har inte mycket att sätta emot! jag lyckas få in några meter lina, men fisken drar iväg mot näckrosbältet och går fast. Jag ger den lite slaklina och efter en stund så kan jag börja fighta fisken igen. Jag är nästan helt säker på att det är en gräskarp på andra sidan av linan, för den gör lite som den vill! Efter en stund så drar den in i ett nytt näckrosbälte och går fast igen! Men jag får loss den ganska fort, men sedan blir det slaklina och jag känner att fisken är borta!
Surt som fan, men inte mkt att göra!
Kvällen blir sedan lugn och vi går och lägger oss inne i bivvyn. Vi väcks på morgonen utav ett run på vänster spöt, igen! Jag flyger ut ur bivvyn och några minuter senare ligger mina andra karp i håven.
En fin liten spegel som vägde 4100g. Lite foton och sedan får även denna simma tillbaka.



Vi går tillbaka och lägger oss igen efter att vi kört ut betet igen. Vid 9-tiden, så väcks vi igen utav ett larm, men tyvärr så kliver fisken av efter en stunds fight.

Det blir sedan lugnt i flera timmar, så jag passar på att dra in till jakt & fiskespecialisten i nybro för att fixa lite beten och ladda min baitboat. Får även ett mess från Op som undrar om vi ska stanna en natt till, för han var sugen på att komma. Så vi körde på en natt till.
När Op och jag kommer tillbaka efter att ha varit och hämtat båten som varit på laddning, så möts vi av razze med världens bredaste smile på läpparna och i håven har han en fet spegel!
Fisken, ( som vi tror kan vara Jaffa? ) pressade ner vågen till 8800g, och därmed slog han mitt Pb på spegel från sjön med 50g! Halftail som han landade dagen tidigare slog mitt Pb på fjällis med 240g!




Efter lite fotosession så får även den simma tillbaka!

Sedan är det tyst i larmen hela dagen och hela kvällen, men vi tolv tiden på natten så drar det iväg, men den fisken bränner jag efter några sekunders fight! Surt, men vi går tillbaka in i bivvyn igen, och ganska snart så börjar det spöregna och åska. inte så kul att springa ut och fighta en fisk i det vädret!
Men hela natten blir lugn, och så även morgonen. Så vid 11-tiden så börjar vi packa ihop och sedan beger vi oss hemmåt efter ett väldigt lyckat fiskepass, inte minst för razzes del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar