söndag 7 oktober 2012

Nytt PB till Fille och två 7+!

Lördagens fiske började riktigt dåligt. Temperaturen visade bara 4 plusgrader och helt vindstilla när vi kom fram till sjön, det kändes inte allt för hett.
Vi nötte på i tre timmar och enda kontakten vi hade med någon fisk var en liten snipa som attackerade ena flötet.
 
Solen började sedan titta fram och temeperaturen steg till 10 grader och vinden började även den att ta i. Bara 30 minuter efter väderomslaget så försvinner mitt flöte, och kort där efter är dagens första landad.
 
 
 
 
 
När vi håller på att kroka av gäddan så sticker Filips flöte iväg, linan sprutar ut från spolen och Filip gör ett distinkt mothugg. Fisken svarar direkt med ett par fina rusningar, men ger sedan upp och dagens andra gädda glider in i håven.
Efter vägning och mätning ser vi att fisken slår Filles gamla PB både viktmässigt och längdmässigt. Han nya PB är nu 7650g och 104 cm!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fisken fortsätter att hugga och vi landar ytterliggare några stycken, dock i mindre storlek.
När vi har ungefär en timmes fiske kvar bestämmer vi oss för att åka tillbaka och testa där Fille landade sin sjuplussare och jag min femma. Detta visade sig vara ett bra val och ganska snart dyker mitt flöte.
Fisken stretar på bra och när den närmar sig båten börjar den hoppa och ha sig, tillslut lugnar den ner sig och ännu en fin gädda är landad.
 
 
 
 
7800g, 102 cm

Efter denna fisk kör vi på en stund till, men detta blev sista fisken för detta passet.
Ett nytt PB för Fille, så passet var helt klart lyckat!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar